Τζόκινγκ και Κορονοϊός: Τώρα που Τρέχεις περισσότερο αυτές οι οδηγίες θα σου είναι χρήσιμες!

 

Τί πιο εύκολο και αγχολυτικό από ένα τζόκινγκ-ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε (άλλωστε δεν έχουμε και πολλούς τρόπους να γυμναστούμε?)

Αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και καλύτερη διάθεση, βελτιώνει την αντοχή, ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό, βοηθάει να κάψετε αρκετές θερμίδες και να μειώσετε το σωματικό σας λίπος.

 

Πριν όμως φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και ρούχα για να ξεκινήσετε το τζόκινγκ-αποκτώντας όλα τα τα παραπάνω οφέλη-μάθετε τις απαραίτητες οδηγίες  για να ασκηθείτε σωστά περιορίζοντας  την καταπόνηση των αρθρώσεων,ελαχιστοποιώντας  τον κίνδυνο τραυματισμού.

 

Κεφάλι και βλέμμα:Διατηρείτε το κεφάλι χαλαρό στην όρθια θέση, αποφύγετε τη στροφή και την κάμψη του. Κοιτάτε εναλλάξ στα 2-3 μέτρα μπροστά σας, αλλά και μακριά στον ορίζοντα.

 

Κορμός και ώμοι: Κρατάτε τον κορμό όρθιο και ευθυτενή, με τον θώρακα ψηλά και τους ώμους χαλαρούς. Διατηρείτε τη σπονδυλική στήλη «ίσια», μην υπερεκτείνετε τη μέση, μην σκύβετε και μην καμπουριάζετε.

 

Χέρια:Οι αγκώνες λυγισμένοι σε γωνία περίπου 90 μοιρών, οι πήχεις σχεδόν παράλληλοι με το έδαφος και τα δάχτυλα των χεριών σε θέση χαλαρής γροθιάς, όχι σφιγμένα υπερβολικά, σαν να κρατάτε κάτι εύθραυστο μέσα στις παλάμες σας που δεν θέλετε να σπάσει.

 

Κίνηση χεριών: Κινείτε τα χέρια μαλακά και ρυθμικά μπρος-πίσω, παράλληλα με τη διεύθυνση της κίνησης, μην τα φέρνετε μπροστά από το στήθος. Όταν τα νιώθετε σφιγμένα, τα αφήνετε να «κρεμάσουν» προς τα κάτω για λίγο.

 

Διασκελισμός:Τα πόδια μετακινούνται χαλαρά, με μικρή ανύψωση των γονάτων, χωρίς μεγάλους βηματισμούς ή λοξές κινήσεις. Το μήκος του διασκελισμού παραμένει σχετικά μικρό και σχεδόν σταθερό. Όταν θέλετε να κινηθείτε πιο γρήγορα ή πιο αργά, αυξάνετε ή μειώνετε αντίστοιχα τη συχνότητα των διασκελισμών σας.

 

Κίνηση και προσγείωση πελμάτων: Τα πέλματα κινούνται με κατεύθυνση μπροστά και προσγειώνονται ακριβώς κάτω από τα ισχία (γοφοί). Μην σηκώνετε τα πόδια ψηλά, αλλά και μην τα σέρνετε. Η προσγείωση στο έδαφος γίνεται πρώτα στο μαλακό, εμπρόσθιο μέρος της πατούσας, όσο το δυνατόν πιο απαλά και με λιγότερο θόρυβο. Αποφύγετε να πατάτε πρώτα με τη φτέρνα ή, αντίθετα, με τα ακροδάχτυλα.

 

Ρυθμός:Κάνετε τζόκινγκ ήπια, αρμονικά και απολαμβάνοντας τη διαδρομή, με ρυθμό λίγο υψηλότερο από το σχετικά γρήγορο περπάτημά σας, τέτοιον που να σας επιτρέπει άνετη εκγύμναση για αρκετό χρόνο, χωρίς ιδιαίτερη καταβολή προσπάθειας.

 

Συμβουλή ασφαλείας: Ζητήστε από έναν φίλο/-η να σας βιντεοσκοπήσει την ώρα που κάνετε τζόκινγκ, με σκοπό να εντοπίσετε και κατόπιν να διορθώσετε τυχόν τεχνικά λάθη.

 

Πηγη: Σ. Δεδούκος

Κανείς μόνο τζόκινγκ για να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση; Μόνο τρέξιμο ή περπάτημα δε φτάνει για να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

Η φυσική κατάσταση  είναι κάτι πιο σύνθετο από αυτό. Πρόκειται για εκείνο τον ισορροπημένο συνδυασμό χαρακτηριστικών του σώματός μας που εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση των δυνατοτήτων μας κατά την εκτέλεση κάθε δραστηριότητας που απαιτεί φυσική άσκηση.

 

Εμείς στο Myoxygen έχουμε οργανώσει τα προγράμματά μας με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε μέλος να εστιάζει σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να βελτιώσει επιδιώκοντας τη βελτίωση της συνολική εικόνας και της φυσικής του κατάστασης.  Υπομονή λοιπόν σε λίγο θα μπορέσεις να το συνδυάσεις με  το γυμναστήριο μας και να πετύχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα! 

 


 

Σύντομα το γυμναστήριο θα ανοίξει και εσύ θα είσαι Κερδισμένος με τη Μοναδική μας προσφορά : https://myoxygen.gr/prosfores/ απόκτησε την τώρα με έναρξη όποτε εσύ επιθυμείς!

 

 

 

Scroll to Top