Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και μάνγκο

 

Το να τρώμε υγιεινά δε σημαίνει ότι το γεύμα πρέπει να είναι και βαρετό! Αυτό το κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά και μάνγκο θα ικανοποιήσει τη γεύση σας, θα δώσει τροφή στους μύες σας και ταυτόχρονα θα εκπληρώσει τις ανάγκες σας σε φυτικές ίνες. Και όλα αυτά σε ένα απλό γευστικότατο γεύμα!!!  Γεύματα σαν αυτό που συνδυάζουν άπαχη πρωτεΐνη και λαχανικά είναι ο σωστός τρόπος που πρέπει να τρώμε ώστε σε συνδυασμό με την άσκηση να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Φτιάξτε το σήμερα και απολαύστε ….

 
Τι χρειαζόμαστε ( υλικά για 6 μερίδες ):
• 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκκαλα
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• 4 κλωνάρια μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 2 καρότα κομμένα σε μικρές λεπτές λωρίδες
• 1 κολοκυθάκι σε μικρές λεπτές λωρίδες
• 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
• ¾ κούπας ζωμό από κοτόπουλο
• 2 κ.σ σησαμέλαιο
• 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο σύκο ( κρέμα )
• 1 μάνγκο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες

 

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπρόκολο, τα καρότα και το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά .
Έπειτα, προσθέτουμε το κολοκυθάκι και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το ¼ της κούπας από το ζωμό της κότας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σε 1 μικρό μπολ ανακατεύουμε 2 κ.σ corn flour, τον υπόλοιπο ζωμό της κότας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το μπαλσάμικο ξύδι .
Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα κομμάτια μάνγκο και ανακατεύουμε συνεχώς για τα επόμενα 5 λεπτά μέχρι να πήξει ο ζωμός .
Συνδυάζεται υπέροχα με ρύζι basmati!!

Θερμιδική ανάλυση ανά μερίδα ( χωρίς το ρύζι )
243 θερμίδες, 11gr λίπος, 675mgr νάτριο, 15gr υδατάνθρακες, 4gr φυτικές ίνες, 15gr πρωτεΐνης

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!!!!

Scroll to Top