Η Ομελέτα του Αθλητή

Θέλετε κάτι γρήγορο ,νόστιμο θρεπτικό και πάνω απ’ όλα χορταστικό στο μάτι αλλά και το στομάχι; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη σούπερ, πολύχρωμη και γεμάτη από πρωτεΐνη ομελέτα του αθλητή !

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες ) :

4 αβγά

5-6  τοματίνια ,κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες

90 γρ ανθότυρο  ( χοντροτριμμένο )

1 πολύχρωμη πιπεριά  ( κομμένη σε λωρίδες )

10 ελιές ( προαιρετικά ) κομμένες στην μέση και χωρίς κουκούτσι

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κ.σ ελαιόλαδο

Πιπέρι , ρίγανη και προαιρετικά λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό προθερμασμένο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις ελιές, την πιπεριά και τα τοματίνια , ανακατεύοντας πάλι για άλλα 2-3 λεπτά .

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, προσθέτοντας αλάτι , πιπέρι ,ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα .

Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα αβγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που υπάρχουν ήδη στο τηγάνι, αφήνοντάς τα για περίπου 5 λεπτά, έχοντας σκεπασμένο το τηγάνι με το καπάκι, ώστε  να  δέσουν λίγο τα αβγά. Τέλος  προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ανθότυρο για επιπλέον 5 λεπτά.

Μία συνταγή απλή ,γρήγορη και σίγουρα νόστιμη και υγιεινή. Μπορείτε να την συνδυάσετε με μία υπέροχη δροσερή σαλάτα εποχής και 1 μικρή φέτα ψωμί ολικής άλεσης !!

Καλή όρεξη!!!

Scroll to Top