Fitness diets : Κοτόπουλο με πορτοκάλι

 

Απολαυστική και υγιεινή συνταγή, η οποία θα σας δώσει τις πρωτεΐνες  που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Εξαιρετική  για όσους θέλουν να ξεφορτωθούν τα περιττά  κιλά.
(19g υδατάνθρακες, 4g φυτικές ίνες, και 29g πρωτεΐνη)

 

Για το κοτόπουλο:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τα φασολάκια:

  • 275 γραμμάρια φρέσκα, βιολογικά, πράσινα φασόλια
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό από πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού-Brandy

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό από πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 3 κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο:

  1. Τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μία κατσαρόλα μαζί με τα στήθη κοτόπουλου βάζοντας αλάτι και πιπέρι. Φροντίστε και οι δύο πλευρές του κοτόπουλου να είναι επικαλυμμένες με χυμό. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους205°C .
  3. Λαδώνουμε ένα 30 εκατοστά τηγάνι με το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο  και πασπαλίζουμε  με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και καλύψτε με αλουμινόχαρτο για  να κάνετε τη σάλτσα και να  μαγειρέψτε τα φασόλια.

Μαγειρέψτε τα φασολάκια:

  1. Πλένουμε τα φασόλια και πετάμε τα κοτσάνια. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ξύσμα πορτοκαλιού . Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε με το ελαιόλαδο. Αφαιρέστε τα φασόλια από ψυγείο, απορρίπτοντας το χυμό. Προσθέστε τα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας ενίοτε. Αφαιρούμε το καπάκι ,αυξάνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι τα φασολάκια να έχουν ένα  φωτεινό πράσινο χρώμα .

Μαγείρεμα της σάλτσας:

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε συχνά, για 2 λεπτά. Σβήνουμε  τη φωτιά και  προσθέτουμε  το κονιάκ. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι το κονιάκ σχεδόν να εξατμιστεί. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Βράζουμε  για 5 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και  βράζουμε  για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε πορτοκάλι και το μαϊντανό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για να σερβίρετε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε διαγώνιες, λεπτές φέτες και το βάζουμε με τα πράσινα φασολάκια .Τέλος το περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού-κονιάκ.

4 Μερίδες  -Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα: 302 θερμίδες, 13g λίπους, 161mg νάτριο, 19g υδατάνθρακες, 4g φυτικές ίνες, και 29g πρωτεΐνη

 

Ο συνδυασμός  διατροφής  και  γυμναστικής  θα σου δώσει ένα  γρήγορο και σωστό  αποτέλεσμα  έτσι  ώστε να αποκτήσεις ένα πιο  σφριγηλό σώμα και  να διατηρήσεις τα κιλά σου!

Αν αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις τη γυμναστική, δώσε μας την ευκαιρία να σου αποδείξουμε ότι είμαστε το κατάλληλο γυμναστήριο για εσένα, χωρίς καμία δέσμευση!  Δοκίμασέ μας  εντελώς δωρεάν εδώ: https://myoxygen.gr/3-days-trial/

Scroll to Top