Μία εύκολη συνταγή μεσημεριανού γεύματος για πολυάσχολους !
Αναμείξτε το στήθος γαλοπούλας με μεσογειακά καρυκεύματα και δημιουργήστε ένα γευστικότατο γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη. Σερβίρετε με σαλάτα και στραγγιστό γιαούρτι 2% !
Τι χρειάζεστε ( υλικά για 4 μερίδες ) :
- 1 ½ κιλό στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκκαλα και πέτσα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- ¼ κούπας αμύγδαλα ( παραπάνω αν χρειάζεται )
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
- Ξυλάκια ( για σουβλάκι )
Προετοιμασία:
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη γαλοπούλα μέχρι να γίνει μία μάζα .Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και αφήστε το να δουλέψει μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά .
- Προθερμαίνετε το grill ή σχάρα grill αντίστοιχα.
- Λαδώστε ελαφρώς τα χέρια σας ,στη συνέχεια πάρτε κιμά και αρχίστε να κολλάτε πάνω στα ξυλάκια ( σαν μακρόστενα μπιφτέκια) πιέζοντας τα ώστε να γίνουν πλατιά ( αν δεν κολλάει πάνω στο ξυλάκι ο κιμάς τότε θα πρέπει να προσθέσετε παραπάνω ψίχα αμυγδάλου )
- Ψήνουμε 8 λεπτά την κάθε μεριά
Θρεπτική ανάλυση:
1 μερίδα ισοδυναμεί με : 254 θερμίδες, 8γρ λίπους, 156γρ νάτριο, 2γρ υδατάνθρακες , 1γρ φυτικές ίνες και 47γρ πρωτεΐνης
Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Kαλή σας όρεξη!!!