Εύκολα κεμπάπ γαλοπούλας

Μία εύκολη συνταγή μεσημεριανού γεύματος για  πολυάσχολους !

Αναμείξτε  το στήθος γαλοπούλας με μεσογειακά καρυκεύματα και δημιουργήστε ένα γευστικότατο γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη. Σερβίρετε με σαλάτα και στραγγιστό γιαούρτι 2% !

Τι χρειάζεστε ( υλικά για 4 μερίδες ) :

  • 1 ½ κιλό στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκκαλα και πέτσα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • ¼ κούπας αμύγδαλα ( παραπάνω αν χρειάζεται )
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • Ξυλάκια ( για σουβλάκι )

Προετοιμασία:

  1. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη γαλοπούλα μέχρι να γίνει μία μάζα .Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ  και αφήστε το να δουλέψει  μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά .
  2. Προθερμαίνετε το grill ή σχάρα grill αντίστοιχα.
  3. Λαδώστε ελαφρώς τα χέρια σας ,στη συνέχεια πάρτε κιμά και αρχίστε να κολλάτε πάνω στα ξυλάκια ( σαν μακρόστενα μπιφτέκια) πιέζοντας τα ώστε  να γίνουν πλατιά  ( αν δεν κολλάει πάνω στο ξυλάκι ο κιμάς τότε θα πρέπει να προσθέσετε παραπάνω ψίχα αμυγδάλου )
  4. Ψήνουμε 8 λεπτά την κάθε μεριά

Θρεπτική ανάλυση:

1 μερίδα ισοδυναμεί με : 254 θερμίδες, 8γρ λίπους, 156γρ νάτριο, 2γρ υδατάνθρακες , 1γρ φυτικές ίνες και 47γρ πρωτεΐνης

Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Kαλή σας όρεξη!!!

 

 

Scroll to Top