Συστατικά:
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3,5-4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
6 κουταλιές της σούπας δημητριακά ρυζιού
3/4 φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας
1/2 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου με το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει παχύρευστο μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι το μείγμα να μην είναι πολύ κολλώδες αλλά ούτε και πολύ ξηρό, να πλάθεται. Προσθέτουμε το αλάτι και τα δημητριακά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (περίπου 17). Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα τσιπ σοκολάτας και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις τα μισά τσιπς λιώσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως. Με ένα πιρούνι, βουτάμε τις μπάλες στη λιωμένη σοκολάτα. Στραγγίζουμε καλά κάθε μπαλάκι από τη σοκολάτα και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τις μπάλες στην κατάψυξη για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να παγώσουν. Βουτάμε ένα πιρούνι στην υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και περίχυσε τις μπάλες για να δημιουργηθεί ένα ωραίο σχέδιο. Βάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί τελείως.
Καλή όρεξη!
Κάψε τις περιττές θερμίδες της ημέρας επιλέγοντας το πρόγραμμα που σου ταιριάζει εδώ!
Από τη στήλη του My Oxygen Health Club στην εφημερίδα «Η Ροδιακή»