«Εναλλακτικό» πιλάφι!

Συστατικά:
400 γρ. πράσα
3 κ.σ. λάδι
200 γρ. πλιγούρι
50 ml λευκό κρασί
400 ml ζωμό λαχανικών
λίγα κλωνάρια θυμαριού
2 σκ. παχουλές σκόρδο , κομμένες
3 κ.σ. κουκουνάρι
100 γρ. φέτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το πράσο , κρατώντας όλες τις σκούρες πράσινες κορυφές του. Το ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει. Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. λάδι και το πράσο. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει. Όταν μαγειρευτούν, μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε σε κρύο νερό. Αφήνουμε να στεγνώσει. Προσθέτουμε το πλιγούρι μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ωστόσο, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κουκουνάρι και το σκόρδο. Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μαζί με το κουκουνάρι και το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και τη μέντα μέσα στην κατσαρόλα με το πλιγούρι. Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή όρεξη!

Κάψε τις περιττές θερμίδες της ημέρας επιλέγοντας το πρόγραμμα που σου ταιριάζει εδώ!

Από τη στήλη του My Oxygen Health Club στην εφημερίδα «Η Ροδιακή»

Scroll to Top