Το Πάσχα δε σημαίνει απαραίτητα απαγορευμένες γεύσεις! Κάντε μόνοι σας ελαφριά γλυκά κι ευχαριστηθείτε τα χωρίς τύψεις!
Υλικά:
300 γρ. γάλα light
500 γρ. περίπου αλεύρι (ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια)
2 κ.γ. ξηρή μαγιά
4 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1 κ.γ. μαχλέπι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το υποκατάστατο ζάχαρης με το γάλα κι έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτή. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
Πλάθουμε 2 τσουρέκια στο σχήμα που θέλουμε. Χωρίς όμως να ξαναζυμώσουμε τη ζύμη για πολλή ώρα.
Με τα χέρια καλύπτουμε την επιφάνειά τους με γάλα. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι (όχι πολύ μεγάλο γιατί απλώνουν και δεν φουσκώνουν) πάνω σε μία λαδόκολλα.
Περιμένουμε να φουσκώσουν πάλι. Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα.
Καλό Πάσχα!