Θέλετε κάτι γρήγορο ,νόστιμο θρεπτικό και πάνω απ’ όλα χορταστικό στο μάτι αλλά και το στομάχι; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη σούπερ, πολύχρωμη και γεμάτη από πρωτεΐνη ομελέτα του αθλητή !
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες ) :
4 αβγά
5-6 τοματίνια ,κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
90 γρ ανθότυρο ( χοντροτριμμένο )
1 πολύχρωμη πιπεριά 🌶 ( κομμένη σε λωρίδες )
10 ελιές ( προαιρετικά ) κομμένες στην μέση και χωρίς κουκούτσι 😉
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κ.σ ελαιόλαδο
Πιπέρι , ρίγανη και προαιρετικά λίγο αλάτι 😊
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό προθερμασμένο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις ελιές, την πιπεριά και τα τοματίνια 🍅, ανακατεύοντας πάλι για άλλα 2-3 λεπτά .
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, προσθέτοντας αλάτι , πιπέρι ,ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα .
Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα αβγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που υπάρχουν ήδη στο τηγάνι, αφήνοντάς τα για περίπου 5 λεπτά, έχοντας σκεπασμένο το τηγάνι με το καπάκι, ώστε να δέσουν λίγο τα αβγά. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ανθότυρο για επιπλέον 5 λεπτά.
Μία συνταγή απλή ,γρήγορη και σίγουρα νόστιμη και υγιεινή. Μπορείτε να την συνδυάσετε με μία υπέροχη δροσερή σαλάτα εποχής και 1 μικρή φέτα ψωμί ολικής άλεσης !!
Καλή όρεξη!!!