Οι γιορτές πέρασαν και η καθημερινότητα έχει μπει για τα καλά στο δρόμο της. Ο χρόνος για όλους είναι πάλι περιορισμένος και η ανάγκη για μία γρήγορη και εύκολη λύση μεσημεριανού-αλλά παράλληλα και υγιεινή-είναι σίγουρη! Η σημερινή συνταγή μας λοιπόν σίγουρα θα σας “Λύσει” τα χέρια. Τα υλικά απλά και η γεύση σε πάει στα ουράνια!
Υλικά ( για 3 μερίδες ) :
½ πακέτο ζυμαρικά ολικής άλεσης ( βρασμένα όπως τα προτιμάτε )
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες ( προαιρετικά )
Παρμεζάνα
Για τη σάλτα πέστο:
2 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κεφάλι σκόρδου
½ κούπα κουκουνάρι
3 κ.σ παρμεζάνα
4 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τη σάλτσα πέστο όσο περιμένετε τα μακαρόνια σας να βράσουν. Ρίξτε μέσα στο μιξερ όλα τα υλικά μαζί (βασιλικό ,κουκουνάρι, σκόρδο ,παρμεζάνα ,ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι) και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι( τύπου γουόκ ) ρίξτε 1 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέστε και τα κολοκυθάκια.
Όταν είναι έτοιμα και αφού έχετε σουρώσει τα μακαρόνια σας ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε τα υλικά μαζί.
Τέλος προσθέστε τη σάλτσα πέστο και ανακατέψτε ώστε να απλωθεί παντού η σάλτσα! Μπορείτε αν θέλετε να κρατήσετε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια σας και να προσθέστε λίγο στο τέλος – Σε περίπτωση που θέλετε να δέσει καλύτερα η σάλτσα με τα ζυμαρικά!
Τόσο απλά ,τόσο νόστιμα και τόσο εύκολα ετοιμάσατε ένα υπέροχο, υγιεινό μεσημεριανό για εσάς και την οικογένεια ή τους φίλους σας!
Καλή όρεξη
Το 92% όσων επιθυμούν να ξεκινήσουν τη γυμναστική στην αρχή του χρόνου, απογοητεύονται και εγκαταλείπουν την προσπάθεια!