Οι Fitness συμβουλές, με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου, ούτε προδικάζουν, ούτε δεσμεύουν. Μπορούν όμως να σας βοηθήσουν να πάρετε σωστότερες αποφάσεις, να αποφύγετε τις καθημερινές παγίδες, να περιορίσετε τα προβλήματα υγείας και να ζήσετε μία πιο ευτυχισμένη ζωή, με λιγότερα λάθη και ακόμα λιγότερες ακάλυπτες επιταγές, με εκδότη κι αποδέκτη τον εαυτό σας.

Με βάση τα ζωδιακά σας χαρακτηριστικά, η Fitness αστρολογία σας οδηγεί στην κατάκτηση ενός δημιουργικού τρόπου σκέψης, που δεν σας επιβάλλει να κάνετε
«αυτό ή εκείνο», για να είστε «έτσι ή αλλιώς», αλλά σας προτείνει αιτιολογημένες στάσεις ζωής που, εσείς, με τα δικά σας μέτρα, σταθμά κι απόψεις, θα υιοθετήσετε, θα απορρίψετε ή θα εφαρμόσετε, με τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο σας.

 

ΚΡΙΟΣ 

Η ευαισθησία που έχετε στο κεφάλι, έχει κάνει πονοκεφάλους, ημικρανίες, λιποθυμίες και νευραλγίες την σχεδόν μόνιμη συντροφιά σας. Χαλαρώστε από την ένταση. Αμυνθείτε, συγκεντρώστε τις δυνάμεις σας και διοχετεύστε την επιθετικότητά σας σε σωματικές δραστηριότητες κι όχι στα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα σας.
Εκμεταλλευτείτε τη μαχητικότητα και δυναμισμό που σας χαρακτηρίζουν, προσέξτε τον παρορμητισμό και την βιασύνη που σας αποπροσανατολίζουν και ελέγξτε την απροσεξία σας.

Αν και συνέχεια ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε ελεύθερο χρόνο και για αυτό δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό που (κατά βάθος) τόσο λατρεύετε, αυτό, μάλλον αποτελεί την αγαπημένη σας δικαιολογία, γιατί πως αλλιώς βρίσκετε ελεύθερο χρόνο για να ξενυχτάτε; Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να βρείτε χρόνο και για τα δύο. Κάπου υπάρχει η ενδιάμεση λύση, καιρός να την ανακαλύψετε, πριν σας ανακαλύψουν τα προβλήματα κι οι αρρώστιες.

Λατρεύετε την ατομική εκγύμναση, αλλά δεν λέτε όχι και στα ομαδικά σπορ, αρκεί να είστε ο αρχηγός του παιχνιδιού και το κέντρο του κόσμου. Επειδή σαν κριοί είστε ηγέτες, ατομιστές, κτητικοί, ενθουσιώδεις αλλά και ανικανοποίητοι, καλύτερα αφήστε τα ομαδικά σπορ, γιατί γρήγορα θα περιθωριοποιηθείτε. Το περιθώριο σημαίνει αποβολή και φέρνει μαζί του την πλήξη, την μονοτονία και την εσωστρέφεια. Ασχοληθείτε μόνον με αυτά που σας κάνουν να νιώθετε οι πρώτοι των πρώτων, η κεφαλή και όχι η ουρά.

Για να τιθασευτεί η επιθετικότητά σας, να γυμνάζεστε έχοντας δίπλα σας έναν υποδιαίστερο σε προσόντα σύντροφο προπόνησης, για να είστε κι εδώ ο ηγέτης. Η έντονη γυμναστική μπορεί να αυξήσει τους πονοκεφάλους γιατί δημιουργεί μείωση της ροής αίματος προς τον εγκέφαλο, ισχαιμικά επεισόδια και, σε πολλούς, μυϊκές κράμπες. Οι κράμπες μπορούν να προληφθούν με διατάσεις («τεντώματα»), πίνοντας πολύ νερό και τρώγοντας φρούτα και λαχανικά που περιέχουν κάλιο.
Επειδή δεν προσέχετε την ποιότητα των τροφών που τρώτε, η «σαβούρα» έχει γίνει δεύτερη φύση σας (σε πολλά πράγματα κι όχι μόνον στη διατροφή). Για να μην υποστείτε τις συνέπειες, προπόνηση και διατροφή πρέπει να είναι πάντα προγραμματισμένα. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην αμελείτε την ποιότητα για χάρη της ποσότητας.

 

ΤΑΥΡΟΣ 

Μια ζωή στην απληστία και στην ηδονή μάλλον δεν σας είναι αρκετή, αλλά επειδή δεν μπορείτε να βρείτε δεύτερη, προσέξτε της ευαισθησία του λάρυγγα, των φωνητικών χορδών και των αυτιών σας, γιατί χωρίς να μπορείτε να μιλάτε και να ακούτε, η ηδονή θα είναι μισή κι ο αισθησιασμός απών. Χωρίς αισθησιασμό γίνεστε συντηρητικοί. Συντήρηση και ηδονή δύσκολα χωράνε μαζί, αλλά κάπου το συνηθίζετε να μετατρέπετε τα ασυμβίβαστα σε συμβατά.
Το κυνήγι των υλικών απολαύσεων, δεν σας επιτρέπει να ασχοληθείτε με τη γυμναστική. Αν όμως δείτε το σώμα σας σαν έναν από τα κλειδιά για την κατάκτηση της υλιστικής σας επιδίωξης, τότε θα επιδιώξετε να το φροντίσετε. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν σας αρέσουν οι αλλαγές. Δεν πειράζει. Δέστε το πιο πρακτικά: Δεν είναι αλλαγή, είναι μέσο για την κατάκτηση του στόχου. Σκεφτείτε και πράξτε συντηρητικά, όπως συνήθως, κάνοντας όμως μεθοδικές κινήσεις. Εκμεταλλευτείτε την αίσθηση του ωραίου που έχετε, αλλά μεταφέρετέ την από τους άλλους στον εαυτό σας, βάζοντας το μυαλό να λειτουργήσει πιο πρακτικά.

Είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι «χωρίς πόνο δεν υπάρχει κέρδος». Μην υιοθετείτε αυτό το «ρητό» γιατί θα το πληρώσετε ακριβά. Χρειάζεται να προσπαθήσετε έντονα και με πάθος, αλλά χρειάζεται και να ηρεμήσετε. Χρειάζεται να πληρώσετε το τίμημα, αλλά δεν είναι ανάγκη το τίμημα να εξαντλήσει τα αποθέματά σας. Οι καλοί πολεμιστές ξέρουν να τα δίνουν όλα στη μάχη, αλλά και να αναπαύονται πριν και μετά. Όταν πετύχετε την υπέρβαση των προσωπικών σας αδυναμιών, αναζητήστε την ηρεμία, όπως το καλό χωράφι που, για να συνεχίσει να αποδίδει πλούσιους καρπούς, χρειάζεται την αγρανάπαυσή του.
Μουσική, χορός κι οτιδήποτε έχει ρυθμό σας προσελκύουν. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι χορεύετε πολύ και καλά. Ίσως αυτό σας βοηθάει να διατηρείτε τα κιλά σας, μετά από τη συνήθη διατροφική σας κραιπάλη. Αν δείτε ότι τα κιλά παίρνουν την ανηφόρα, κάντε κάτι γρήγορα.

ΔΙΔΥΜΟΣ 

Σας λένε ευφυείς αλλά είτε οι γνώσεις σας είναι επιδερμικές, είτε παραμένουν στο επίπεδο μίας θεωρίας που σπάνια γίνεται πράξη. Αν διαφωνείτε, πείτε μας το πως δικαιολογείται ένας ευφυής άνθρωπος, σας κι εσάς, να παθαίνει τόσο συχνά ατυχήματα και να βρίσκεται πάντα στα πρόθυρα της υπερκόπωσης και της σωματικής κατάρρευσης; Να σας πούμε εμείς: Επειδή σας αρέσει ο πειραματισμός, αλλά τα πειράματά σας βασίζονται στην γνώμη κι όχι στην γνώση, επειδή είστε πολυπράγμονες χωρίς να σκέφτεστε σφαιρικά και επειδή δεν αντέχετε να επιμένετε στα ίδια πράγματα για μεγάλο διάστημα κι όταν επιμένετε, σας λείπει το πρακτικό μυαλό. Αναγνωρίστε τα όρια, θέστε λογικούς στόχους, σχεδιάστε έξυπνα την ζωή σας και μην αφήνετε το άγχος να σας κυριεύσει.
Η ευαισθησία στους καρπούς, στα μπράτσα και στα αγκώνες, θα είναι το μόνιμο εμπόδιο στην προσπάθεια να παραμείνετε έφηβοι μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το ζώδιο σας φημίζεται για την ευκολία που έχει να αποκτά μύες. Μύες σε λογική ποσότητα, σημαίνει ότι το σώμα σας θα βρεθεί κάποια στιγμή στο επίκεντρο του θαυμασμού. Μην σας πιάσει όμως η συνηθισμένη σας έπαρση γιατί, ειδικά εάν ασχολείστε με ομαδικά σπορ, το επόμενο βήμα θα είναι να τα παρακολουθείτε από την εξέδρα.
Η χαμηλή φυσική σας κατάσταση δεν σας βοηθάει να κάνετε τα ταξίδια που σας αρέσουν. Αλλά κι όταν τα πραγματοποιείτε, η τόσο απρόσεκτη διατροφή σας μάλλον θα σας αναγκάζει να περνάτε ένα μέρος των διακοπών σας στο πλησιέστερο νοσοκομείο, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης ή βαρυστομαχιάς.

Ασχοληθείτε με οποιαδήποτε γυμναστική θέλετε, αρκεί να περιέχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και κινήσεων. Αφήστε το ένστικτό να σας καθοδηγήσει και στραφείτε προς δραστηριότητες που «θέλουν μυαλό». Αντισταθείτε στα προγραμματισμένα γιατί, αφού είστε πειραματιστές, ο προγραμματισμός θα μειώσει τα περιθώριο
«αυτοέκφρασης» και θα σας κάνει να βαρεθείτε πιο εύκολα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Ηρεμήστε γιατί τα νεύρα κάνουν κακό στο στομάχι. Πώς να μην σας πονάει που το έχετε μετατρέψει σε οικολογικό σκουπιδοτενεκέ; Περισσότερα σκουπίδια βάζετε .
Καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας κι ελέγξτε τα συναισθήματά σας. Προσπαθήστε να αντιληφθείτε ότι τα παραπανίσια κιλά που κουβαλάτε πάνω σας είναι το αιτιατό, δεν είναι η αιτία. Αλλού είναι το πραγματικό πρόβλημα, αλλού οι αιτίες κι εκεί πρέπει να αναζητηθούν.

ενεργοποιήστε την έμφυτη αυτογνωσία σας και σκεφτείτε τι σας «αναγκάζει» να τρώτε τόσο πολύ. Μία καλή απάντηση είναι ότι είστε ευαίσθητοι, μία άλλη ότι είστε κυκλοθυμικοί. Αλλάζετε εύκολα διάθεση και προσανατολισμούς και για να εκτονωθείτε το ρίχνετε στο φαγητό. Από τη μία το φαγητό, από την άλλη η τεμπελιά και κάπου στη μέση η δυσκολία να αναλάβετε δράση: Το αποτέλεσμα το βλέπετε και, κυρίως, το αισθάνεστε. Κι ενώ αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει μέσα και γύρω σας, δεν αντιδράτε, αλλά κλείνεστε στον εαυτό σας, γίνεστε περισσότερο παθητικοί κι αφήνετε την έρπουσα μελαγχολία σας να σας οδηγήσει σε σπασμωδικές ενέργειες, ή σε ακόμα μεγαλύτερη αδράνεια.

Βγάλτε τις παντόφλες που σας θυμίζουν ότι είστε σπιτόγατοι και αρχίστε τις ανατροπές. Ξεκινήστε ένα προγραμματισμένο διαιτολόγιο, κάντε δίαιτα και πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο. Μπορεί η ιδέα του γυμναστηρίου να μην σας ελκύει λόγω του συνωστισμού, αλλά πρέπει να πάτε «κόντρα σε όλα» και ιδίως σε αυτά που δεν σας αρέσουν και σε αυτά που λέτε ότι δεν σας αρέσουν ενώ, στην ουσία, σας ενεργοποιούν το φόβο του «αγνώστου».

ΛΕΩΝ

Το ευαίσθητο καρδιαγγειακό σας σύστημα, έχει μία καρδιά ακόμα πιο ευαίσθητη, που ζητά να την φροντίσετε, πριν «αναλάβουν» να την φροντίσουν οι κατά τεκμήριο ειδικοί, μαζί με τα αγγεία και τις φλέβες που κι αυτά υποφέρουν από την απρόσεχτη και υποχόνδρια διατροφή σας.
Όταν είστε στα χειρότερά σας, κάνετε τα μικρά μεγάλα και τα μεγάλα μικρά, δίνοντας αξία σε όσα δεν αξίζουν και παραμελείτε τα ουσιαστικότερα. Χαρίσματα όπως η γοητεία, η μαχητικότητα και ο δυναμισμός, θυσιάζονται στο βωμό της αυθαιρεσίας και της ανυπομονησίας και σας οδηγούν στον γνωστό, για εσάς, δρόμο της υπερβολής και των καταχρήσεων. Μην γελιέστε, είστε άνθρωποι των άκρων, κάποιες φορές θετικών κι αρκετές αρνητικών. Αφήστε τα θετικά, περιορίστε τα αρνητικά, αυτό είναι το μήνυμα.

Μην πιστεύετε ότι είστε άτρωτοι και δυνατοί. Κάθε φορά που το πιστέψατε, πληγωθήκατε άσχημα. Μπορεί να βλέπετε τη ζωή σαν παιχνίδι, μπορεί να ζείτε για αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να δεχθείτε την ήττα σαν μέρος του. Δεν υπάρχει μόνον η νίκη, υπάρχει και η ήττα. Για να μην πληγωθείτε, κάντε ελιγμό στον εγωισμό σας και πέστε ότι δεν υπάρχει τελική ήττα όσο το παιχνίδι συνεχίζεται. Για αυτό παίξτε μέχρι τέλους, του όποιου τέλους.

Τα ατομικά σπορ είναι μία λύση βάλσαμο για την ψυχοπαθολογία σας, γιατί ο συναγωνισμός με τον εαυτό σας δεν κρύβει τον κίνδυνο κοινοποίησης της ήττας και έτσι δεν θα οδηγηθείτε στα συνηθισμένα σας (μελο)δράματα. Βάλτε στα θετικά σας την λογική και τις φιλοδοξίες, απομονώστε ωραιοπάθεια, εγωκεντρισμό και υπερβολή, βελτιώστε λίγο τη διακριτικότητά σας, σχεδιάστε τα πλάνα σας κι αρχίστε τις αλλαγές, αποφεύγοντας τα «εύκολα». Αρκεί βέβαια οι όποιες αλλαγές να μην συμπεριλαμβάνουν τις γνωστές χημικές λύσεις, που αποτελούν μέρος της επιρρέπεια σας. Υπάρχουν και πιο φυσικά πράγματα: Φακές, ρεβίθια, φρέσκα φρούτα, λεμόνι, σκόρδο, φασόλια, πορτοκάλια, δάφνη κι αγγελική. Κι αν κάποιοι σας έχουν πει ότι τα λιοντάρια δεν τρώνε χορτάρια, από σήμερα μπορείτε να τους πείτε ότι «πλέον δεν τρώνε ούτε κουτόχορτο».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Είναι εκπληκτικό το πόσο υποφέρετε από προβλήματα που έχουν σχέση με τα έντερά σας. Έχετε μία μοναδική ικανότητα να εξυπηρετείτε τους άλλους, αλλά αδυνατείτε να αυτοεξυπηρετηθείτε με φυσιολογικό τρόπο. Ίσως φταίει η μονομανία σας με τις ασθένειες. Νομίζετε ότι είστε ασθενείς και σύντομα γίνεστε. Οι μισοί είστε κατά φαντασία ασθενείς κι άλλοι μισοί δεν αντέχετε τη συμβίωση, κλείνεστε στην αυτοαπομόνωση και καταλήγετε να πάσχετε από ό,τι φοβάστε.
Σπάνια κάνετε την εξυπνάδα όπλο για την επιτυχία και αφήνετε την ζωντάνια σας να περνάει ανεκμετάλλευτη και να γερνάει μαζί με το κορμί σας. Κατάρα και ευλογία μαζί, δύο δικά σας καλά όπλα, εξυπνάδα και ζωντάνια, στραμμένα σε λάθος στόχο, αντίπαλοι κι όχι σύμμαχοι. Η εξυπνάδα που δεν συνδυάζεται με τις εμπειρίες της ζωής, σας οδηγεί να γίνετε «διανοούμενοι με ιδιαίτερες ευαισθησίες», σαν κι αυτούς που τα ξέρουν όλα και δεν έχουν κάνει τίποτα. Όπως οι ευνούχοι: Γνωρίζουν το πώς, αλλά αδυνατούν να το εκτελέσουν.

Σαν κλασικοί άνθρωποι της θεωρίας, ψάχνετε τις απαντήσεις στα βιβλία κι ενώ η ζωή σας περιμένει, φοβάστε να την ζήσετε. Μονίμως σκεπτικιστές και τελειομανείς, δεν επιχειρείτε τίποτα που να μην έχει τις προϋποθέσεις να γίνει τέλεια. Τελικά δεν κάνετε τίποτα, αφού η τελειότητα που αναζητάτε, υπάρχει μόνον στα βιβλία που σας έχουν εγκλωβίσει στα δεσμά τους.

Επειδή κάπου τα θέλετε όλα έτοιμα και σας αρέσει να ξέρετε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, βρείτε έναν γυμναστή να σας σχεδιάσει κάποιο πρόγραμμα προσωπικής προπόνησης και γυμναστείτε μαζί του, για να έχετε κάποιον να σας παρακινεί συνεχώς.
Προετοιμαστείτε όμως και για τα απρόβλεπτα. Κανείς δεν ξέρει τι και πότε θα του συμβεί κάτι διαφορετικό, πότε θα εμφανιστεί η ευκαιρία και πότε θα έρθει η καταστροφή. Έχοντας το σώμα, τη ψυχή και το μυαλό προετοιμασμένα, πρέπει να είστε έτοιμοι για τα πάντα. Αυτό σημαίνει ετοιμότητα για να αρπάξετε την ευκαιρία από τα μαλλιά αλλά και προετοιμασία για να αντιμετωπίσετε την ενδεχόμενη καταστροφή και να βγείτε αλώβητοι απ’ αυτή. Πάρτε την κατάλληλη θέση κι αρπάξτε αυτό που σας ανήκει, πριν το αρπάξουν οι άλλοι, τους ανήκει δεν τους ανήκει.

ΖΥΓΟΣ

Τα πάντα από απόσταση ασφαλείας. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό σας κι αυτό πληρώνετε. Ζύγι σε όλα και τελικά ο ζυγός καταφέρνει να διατηρεί την ισορροπία του και να μην γέρνει σε καμιά πλευρά. Μην νομίζετε ότι αυτό είναι πάντα καλό. Από τη μία τρώτε τεράστιες ποσότητες φαγητού κι από την άλλη βρίσκεστε συνέχεια σε δίαιτα. Λατρεύετε τα γλυκά και το καλό φαγητό και συνέχεια παραπονιέστε για τα κιλά που πήρατε. Με τόσο απρόσεχτη διατροφή, πάλι καλά που δεν έχετε χειρότερα προβλήματα.

Σας ενοχλεί βέβαια λίγο το συκώτι σας, έχετε προβληματάκια με τα νεφρά και η μέση σας άφησε μερικές ημέρες στο κρεβάτι αλλά, κατά τα άλλα, σφύζετε από υγεία. Δεν θέλετε την καταπίεση κι δεν είμαστε εμείς που σας πιέζουμε. Η ουροδόχος κύστη είναι που ξαναγέμισε με μικρόβια. Δεν πειράζει, ό,τι έχει κανείς, καλό είναι. Συνεχίστε να μην προσέχετε τι τρώτε και τι πίνετε. Μία ζωή την έχετε. Θα είναι λίγο συντομότερη από αυτή που σας αναλογούσε, αλλά δεν πειράζει, αυτά συμβαίνουν.

Λοιπόν, για να αφήσουμε στα αστεία και να πάμε στα σοβαρά που δεν είναι αστεία, συνειδητοποιήστε σε ποια κατάσταση βρισκόσαστε και τι κακό κάνετε στον οργανισμό σας. Οι ζυγοί και οι ισορροπίες υπάρχουν μόνον στο συμβολισμό του ζώδιου σας κι αν η αρμονία είναι το ζητούμενο, προσπαθήσετε να ισορροπήσετε ουσιαστικά.

Ασχοληθείτε με τη γυμναστική και τις δραστηριότητες που σας αρέσουν, συνήθως θαλάσσια σπορ και δυναμικά αθλήματα. Επειδή έχετε πολύ καλά πόδια, επικεντρώστε ην προσπάθεια στην ανάπτυξη του κορμού και των χεριών. Οι στενοί σας ώμοι δεν είναι κατά ανάγκη μειονέκτημα. Οι πόνοι στη μέση είναι πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί, ειδικά αν χαλαρώσετε από το στρες που σας έχει εγκλωβίσει στα δίκτυα του. Ηρεμήστε και σταματήστε να στεναχωριέστε για αυτά που δεν διορθώνονται. Όσο για αυτά που διορθώνονται, δεν υπάρχει λόγος στεναχώριας – θα διορθωθούν.
Αντιμετωπίστε άμεσα τις κατακρατήσεις υγρών. Φροντίστε το συκώτι σας κόβοντας τα αλκοολούχα ποτά και δώστε τη δύναμη στα νεφρά να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, πίνοντας πολύ νερό και περιορίζοντας τις τοξικές τροφές. Λατρέψτε ανανά, άνηθο, κούμαρο, αγκινάρα, σπαράγγια, σέλινο, κοτσάνια κερασιών, μάραθο, δάφνη, μαϊντανό, φράουλα, μαργαρίτα και μέντα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι βαθιές επιθυμίες σας οδηγούν στην συνεχή αναζήτηση τρόπων εκφράσεως του πάθους. Σταματήστε την ψυχανάλυση, που δεν σας ταιριάζει, και αξιοποιήστε δημιουργικά το ένστικτο σας, ελέγχοντας τα πάθη που μπορούν να σας οδηγήσουν στην καταστροφή. Το πάθος ισοδυναμεί με λάθος, όταν δεν έχετε βρει τρόπους για να το μετριάζετε, ή όταν δεν ξέρετε σε ποια στιγμή πρέπει να υποχωρεί και να δίνει τη θέση του στην ψυχρή λογική. Η χαρακτηριστική σας ικανότητα επιβίωσης ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε πάντα να τα καταφέρνετε.

Οι βίαιες αντιδράσεις, που σας βγάζουν συχνά εκτός ελέγχου, θα σας αναγκάσουν να πληρώσετε κάποτε το τίμημα.
Αν συνεχίσετε να αυτοδαγκώνεστε, οι πληγές θα είναι όλες δικές σας. Διώξτε την εσωστρέφεια και ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό. Χαλαρώστε και διασκεδάστε. Κάθε ημέρα μπορεί να είναι διαφορετική από την προηγούμενη κι εσείς έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάθε επόμενη ημέρα συναρπαστικότερη.

Ό,τι δουλειά και να κάνετε, όσα προβλήματα κι αν έχετε, μπορείτε να βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με εσάς, αρκεί να πάψετε να συμβιβάζεστε με τη μοιρολατρία σας. Ρίξτε το λίγο έξω, ξεχάστε τις αγωνίες και την καθημερινότητα, ανατρέψτε την κατεστημένη συμβατικότητα και «νοστιμίστε» τα ρημαδιασμένα χρόνια σας, πριν φύγουν (και αυτά όπως κι άλλα) χωρίς να το έχετε πάρει χαμπάρι.
Όταν η απόφαση παρθεί, μην ρισκάρετε τα πάντα, αλλά κρατείστε «πισινές» και εφεδρείες. Το σχεδόν αλάθητο ένστικτο σας, σε συνδυασμό με την διορατικότητα που έχετε, ακόμα κι αν δεν την έχετε ανακαλύψει, θα πρέπει να αποτελέσουν τον συμπλέκτη για αλλαγή ταχύτητας και το φρένο για σταμάτημα και αλλαγή πορείας.

Ο εαυτός σας χρειάζεται φροντίδα. Οι υπερβολικές πιέσεις, η ακατάλληλη διαχείριση του στρες και η συνεχής αναζήτηση καινούργιων «γεύσεων», εμπειριών και τροφών, θα σας φέρει σε δύσκολη θέση. Αναζητήστε την ποικιλία στην άθληση και κάντε συνεχώς καινούργια πράγματα. Μην «κολλήσετε», θα απογοητευτείτε εύκολα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σαν φιλόσοφοι που είστε, θα πρέπει κάποια στιγμή να ανακαλύψετε ότι η μονοδιάστατη μόρφωση βλάπτει σοβαρά όταν δεν συνδυάζεται με μία ανάλογη λειτουργική κατάσταση του σώματος. Έχετε διαβάσει βέβαια ότι το σώμα είναι ο ναός της ψυχής και του μυαλού. Δυστυχώς το δικό σας είναι μία φυλακή που τα κλειδιά των κελιών αναζητούνται εν μέσω φυλακισμένων και δεσμοφυλάκων.
Αν θέλετε να καταφέρετε κάτι, αν όπως πολλοί του ζωδίου σας θέλετε να διαπρέψετε, πάρτε και κυρίως τηρήστε, επιτέλους, μία σοβαρή απόφαση. Φερθείτε με λογική, σύνεση και ρεαλισμό. Είτε πρόκειται για τη διατροφή σας, είτε για τη γυμναστική, είτε για τη δουλειά, είτε για τις ανεκπλήρωτες προσωπικές σας υποσχέσεις, είτε για ό,τι άλλο.

Καμιά υπερβολή δεν ωφέλησε ποτέ και κανένα κι αυτό που κάνετε είναι υπερβολή. Η κοινή λογική θα σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις με λιγότερη αβεβαιότητα, η σύνεση θα σας ωθήσει να τις υλοποιήσετε στους προσωπικούς σας ρυθμούς και ο ρεαλισμός να ορίσετε σωστά τους επιμέρους στόχους και να τους επαναπροσδιορίσετε, αν κάτι πάει στραβά.

Οπλιστείτε με χιούμορ και αισιοδοξία, αλλά κοντρολάρετε τον αυθορμητισμό σας. Πάρτε μέρος σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν την συνεχή επανάληψη της ίδιας και της ίδιας στερεότυπης ρουτίνας. Το απλό γυμναστήριο δεν κάνει για εσάς. Προτιμήστε τα ομαδικά σπορ. Οι εναλλαγές καταστάσεων σας κάνουν να βαριέστε λιγότερο γιατί ψάχνετε περισσότερες λύσεις στα προβλήματα και στις καταστάσεις που προκύπτουν.

Η αντιμετώπισή τους αποτελεί πάντα πρόκληση και την χρειάζεστε. Μέσα από τον αθλητισμό θα βιώσετε την εμπειρία της περιπέτειας, την διασκέδαση και, γιατί όχι, θα ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για τζόγο. Αν καταφέρετε να συνδυάσετε την άθληση με μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα, ας πούμε κάποιες ολιγοήμερες διακοπές, τόσο το καλύτερο.
Οι μηροί και τα ισχία σας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και για αυτό πρέπει να αποφεύγετε τη μεγάλη καταπόνηση των ποδιών, τα κατσάβραχα και τις υπερβολές. Δείτε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι κι όχι όπως φαίνονται.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Οι αρθρώσεις σας δεν αντέχουν τις υπερβολικές πιέσεις και οι ρευματικοί πόνοι έχουν αρχίσει από πολύ νωρίς. Αρθρώσεις γονάτων, αγκώνων, δακτύλων και μαζί τα οστά που τις συνθέτουν και το δέρμα που τα περιβάλλει, νιώθουν τη φόρτιση της καθημερινότητας και, φυσικά, «διαμαρτύρονται». Για άλλη μία φορά, επιλέξατε λάθος δρόμο και, παρόλο που επιβιώνετε ακόμα και στα χειρότερα, κάποια στιγμή η τύχη θα σας γυρίσει την πλάτη. Τότε θα είναι πολύ αργά για να σκεφτείτε ότι το φθαρτό σώμα σας είναι αυτό που δημιούργησε τα «άφθαρτα» των διανοητικών σας αναζητήσεων. Καταξίωση δεν είναι μόνον τα πράγματα που αφήνετε άφθαρτα πίσω σας, καταξίωση μπορεί να είναι κι αυτά τα μικρά που κάνετε κι έχουν χρόνο λήξης.

Αφήστε την λογική σας να πρυτανεύσει και μην αναζητάτε συνεχώς τα μεγάλα. Βρείτε την απόλαυση μέσα στα μικρά και ασήμαντα. Βασίστε την φιλοδοξία σας σε γερά κι όχι σε γυάλινα πόδια και κάντε υπομονή, επιμονή και πείσμα κυρίαρχα στοιχεία στις προσπάθειες σας.

Κάποια «πρέπει» ήρθε η ώρα να πάρουν την θέση των «θέλω». Αυτά που θέλετε δεν σημαίνει ότι είναι κι αυτά που σας «πρέπουν». Για να κατακτήσετε το δικαίωμα να απολαμβάνετε τα θέλω σας, διεκδικήστε πρώτα να εισπράξετε το γραμμάτιο που τιτλοφορείται «υγεία». Με σακατεμένες αρθρώσεις, οστεοπόρωση και δυσκαμψία, τα «θέλω» σας θα μείνουν δύσκαμπτα και τα γραμμάτια σας ανείσπραχτα.

Είστε από αυτούς που μπορούν να κάνουν τα πάντα, αρκεί να ξέρουν το γιατί και το πώς. Εκμεταλλευθείτε το και γυμναστείτε με δραστηριότητες που απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας, μακροχρόνιους ορίζοντες, προγραμματισμό και αρκετές δόσεις μυστικοπάθειας και κρυμμένων μυστικών, που θα μπείτε στην διαδικασία να ανακαλύψετε. Μην προσπαθείτε όμως να κάνετε παρά πολλά, πάρα πολύ γρήγορα. Αν έχετε την τάση να πιστεύετε ότι μέσα σε μια μέρα θα πετύχετε όλα όσα οι άλλοι προσπαθούν μια ζωή για να τα κάνουν, θα απογοητευθείτε σύντομα, ίσως και την ίδια ημέρα.

Ακόμα κι αν είστε από αυτούς τους λίγους που πετυχαίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αξίζει τον κόπο να θυμάστε ότι «ό,τι κερδίζεται γρήγορα χάνεται και γρήγορα, ενώ ό,τι κερδίζεται αργά μπορεί να διατηρηθεί και για περισσότερο».
Αρχίζοντας να γυμνάζεστε, οι πρώτοι πόνοι και οι αρχικά αδέξιες προσπάθειες σας, δεν πρέπει να σας απογοητεύσουν . Εργατικοί όπως είστε, ξέρετε ότι όλα τα αγαθά χρειάζονται κόπο και χρόνο για αποκτηθούν. Μαζεύετε λοιπόν σαν τον εργατικό μέρμηγκα και σιγά-σιγά θα πετύχετε γιατί, αν και αιγόκερως, είστε χελώνα κι όχι λαγός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Η ενασχόληση με την πολιτική μπορεί να αποτελεί επάγγελμα, χόμπι ή ιδεολογική τοποθέτηση, αλλά με κανέναν τρόπο δεν αποτελεί γυμναστική, έστω κι επαναστατική. Η γυμναστική όμως, μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καινούργια σας ενδιαφέροντα, αρκεί η επιλογή της δραστηριότητάς σας να αγγίζει τα όρια του μοντέρνου και ίσως του εξτρεμιστικού. Το πρόβλημα όμως με τέτοιες αθλητικές δραστηριότητες είναι ότι το ευαίσθητο «εγώ» σας θα δοκιμαστεί πολύ έντονα. Μπορείτε να αποφύγετε το στραπάτσο, εάν στην «συνταγή» προσθέσετε λίγο από την ανατρεπτικότητά σας, αν πάρετε κάτι παλιό και το κάνετε καινούργιο κι αν του δώσετε ιδεολογικό υπόβαθρο και λόγο ύπαρξης.

Συνδυάζοντάς το με λιγότερα λόγια και περισσότερη πράξη, μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας ομάδα κοινών ενδιαφερόντων και να γίνετε ο αρχηγός και ο καθοδηγητής, συνεχίζοντας να βλέπετε μακριά. Μπορείτε να γίνετε πηγή έμπνευσης, αλλά μην κάνετε το λάθος να θελήσετε να απομακρυνθείτε από την ομάδα. Είστε πηγή έμπνευσης για αυτήν, αλλά τα μέλη της σας έχουν λιγότερη ανάγκη από ό,τι τους έχετε εσείς. Τους χρειάζεστε για να σας στηρίζουν, να σας επικροτούν και να σας δίνουν κίνητρα για να καταπολεμήσετε την έμφυτή σας νωθρότητα που σας οδηγεί στο χάσιμο της επαναστατικότητας.

Το προχωρημένο σας μυαλό σαν πλεονέκτημα και οι μέτριες σωματικές σας ικανότητες σαν μειονέκτημα, επιτρέπουν να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που χρειάζονται συστήματα, τακτικές, κομπίνες και στρατηγικές (όπως το πόλο, το μπάσκετ ή το γκολφ), αρκεί να καταπολεμήσετε την τεμπελιά σας. Φυσικά δεν μπορείτε να μετατραπείτε ξαφνικά ούτε από τον «άνθρωπο της πολυθρόνας» στον «σούπερ – αθλητή», ούτε από τον λάτρη των στοιβάδων λίπους στον υπέρμαχο της πράσινης δίαιτας.

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, αλλά μην αρκεστείτε σε αυτό. Η αδύναμη καρδιά σας χρειάζεται κίνηση, οι πονεμένες αρθρώσεις φροντίδα, τα αγγεία σας λιγότερο καθισιό. Αφήστε την θεωρία και περάστε στην πράξη. Συνεχίστε να μισείτε τη γυμναστική με βάρη κι όργανα αντιστάσεων, αλλά αγαπήστε την προπόνηση με πολλές επαναλήψεις και μεγάλη διάρκεια, όπως το αερόμπικ, το ποδήλατο, το τρέξιμο και την κωπηλασία.

ΙΧΘΥΣ

Φαντασία και παραμύθι. Από τη μία η πραγματικότητα, από την άλλη το όνειρο και στη μέση τα προβλήματα. Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε, κάνοντας τη φαντασία σας να δουλέψει για εσάς. Το όνειρο μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για αλλαγές. Τα σχέδια στο χαρτί (ή στο μυαλό) μπορούν να υλοποιηθούν και να γίνουν πραγματικότητα και να πάψουν να παραμένουν σχέδια.

Δεν προσέχετε καθόλου τη διατροφή σας και για αυτό έχετε τάσεις παχυσαρκίας. Αντιδράτε άσχημα στα φάρμακα και στο αλκοόλ και δεν πολυσυμπαθείτε τη γυμναστική, παρόλο που ισχυρίζεστε ότι αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ και το κολύμπι. Στην πραγματικότητα, οι μόνες σωματικές δραστηριότητες που σας ελκύουν είναι τα ομαδικά αγωνίσματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερο συναγωνισμό και οι δραστηριότητες με πολύ υψηλή δόση μυστικοπάθειας, όπως οι τεχνικές εσωτερικής χαλάρωσης και η γιόγκα. Η ιεράρχηση του σώματός σας στην τελευταία σειρά των προτεραιοτήτων, φαίνεται: Αυξημένος βάρος, συχνές μεταβολές του, μικρή αυτοπεποίθηση και κοίταγμα σε παραμορφωτικό καθρέφτη, για να βλέπετε μόνον αυτά που θέλετε, όταν αντιλαμβάνεστε ότι η πραγματικότητα είναι σκληρή μαζί σας.

Προσπαθήστε να κατακτήσετε την ποιότητα και μην αρκείστε στα «δεύτερα». Παλέψτε για τα «πρώτα» και γίνετε εσείς «οι πρώτοι». Να φωνάζετε πάντα
«παρών» και να κάνετε κάθε στιγμή πράγματα που δηλώνουν ότι ζείτε. Απολαύστε και χαρείτε με ό,τι έχετε, αλλά μην «φτιασιδώνετε» τις καταστάσεις. Μην ωραιοποιείτε τα πράγματα και μην αλλάζετε καθημερινά σχέδια, γιατί η ζωή θα είναι σκληρή μαζί σας και η προσωπική σας θεραπαινίδα, που λέγεται «φαντασία», δεν θα μπορέσει να γιατρέψει τις πληγές σας.
Εκμεταλλευτείτε τα ταξίδια στην φαντασία σας με σωστότερο τρόπο.

Μην τα εγκαταλείπετε αλλά Κάντε τα μέρος των δυνατοτήτων σας κι όχι των αδυναμιών σας. Σκεφτείτε ότι πριν να κάνετε κάτι με το σώμα σας, το κάνετε με το μυαλό σας. Κάντε το με το μυαλό, κάντε το με το σώμα, κάντε το όπως κι όπου μπορείτε, αλλά μην αδρανείτε. Η αδράνεια θα αναδείξει τα ψυχοπαθολογικά σας προβλήματα, η αίσθηση θα γίνει παραίσθηση και η ασαφής λογική σας θα μετατραπεί σε λογική του παραλόγου. Από «φαντασιόπληκτος» θα γίνετε «ο τρελός του χωριού». Αξιοποιήστε την πνευματική σας ικανότητα και θέστε τις βάσεις της επιτυχίας σε σταθερά στηρίγματα κι όχι στα αδύναμα πόδια σας. Αυτά, τα πόδια, φροντίστε τα εγκαίρως γιατί θα αποτελέσουν, μαζί με το λεμφικό σας σύστημα, τον αδύνατο κρίκο της αλυσίδας που θέλετε να δημιουργήσετε για να δεθείτε με τη ζωή.

Πηγή: Σταύρος Δεδούκος

Ό,τι  ζώδιο  και να είσαι ένα είναι σίγουρο:  Η γυμναστική θα σου δώσει την ενέργεια, τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου.
Μέσα από την καθοδήγηση και τα ομαδικά μας-όλα αυτά τα χρόνια (17)-  έχουμε καταφέρει εκατοντάδες μέλη που θέλουν να χάσουν βάρος και βαριούνται τα γυμναστήρια να αγαπήσουν το Fitness και να κάνουν τη γυμναστική τρόπο ζωής!

Αν αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι  να κάνεις μία ακόμη προσπάθεια, δώσε μας την ευκαιρία χωρίς καμία δέσμευση!  Δοκίμασέ μας  εντελώς δωρεάν εδώ: https://myoxygen.gr/3-days-trial/

 

©2023MyOxygen

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Για να κάνεις αγορά από το γυμναστήριο

Συμπλήρωσε τα παράκατω πεδία

Log in with your credentials

Forgot your details?

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο