Το Πασχαλινό τραπέζι κάθε χρόνο γεμίζει με όμορφα φαγητά που συνοδεύουν τις παρέες φίλων και συγγενών. Όλοι περνάνε όμορφα, όμως μήπως βλάπτουν την υγεία τους, ενώ αν γνώριζαν την διατροφική αξία των τροφών, θα έκαναν διαφορετικές επιλογές;
Ας συγκρίνουμε, λοιπόν, το αρνί και το κατσίκι που καταναλώνονται σε μεγάλο βαθμό αυτές τις ημέρες. Στην κατηγορία θερμίδες, κερδίζει με διαφορά το κατσίκι. Το αρνί έχει 215 θερμίδες ανά 100γρ, ενώ το κατσίκι 110. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ποσοστό λίπους που διαφέρει πολύ. Το ολικό λίπος του αρνιού αγγίζει τα 15 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια κρέατος, ενώ του κατσικιού δεν ξεπερνά τα 4,2 γραμμάρια. Από αυτά, το 36% στο αρνί είναι κορεσμένο λίπος ενώ στο κατσίκι μόλις το 10%. Και στην χοληστερόλη το αρνί ξεπερνάει, φτάνοντας στα 80μg ενώ στο κατσίκι στα 70μg. Το κατσίκι περιέχει περισσότερο νάτριο και κάλιο, σε σχέση με το αρνί. Και οι δύο επιλογές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β3, Β6, Β12, σε σελήνιο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Από πλευράς διατροφικής αξίας, νικητής βγαίνει το κατσίκι, όμως εσείς θα επιλέξετε πως θέλετε να είναι το Πασχαλινό γεύμα σας. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κατανάλωση με μέτρο… Καλό Πάσχα!
Κλείσε τώρα μία από τις προσφορές που ισχύουν ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ για να κάψεις τα κιλά των εορτών πιο οικονομικά με το πρόγραμμα γυμναστικής που σου ταιριάζει!