Τα ψαροκεφτεδάκια είναι μια πολύ καλή ιδέα, τόσο για εσάς, όσο και για να δώσετε στα παιδιά θρεπτικά ψαράκια με καμουφλάζ… humburger! Μπορείτε να ψήσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Έτσι, θα τα έχετε έτοιμα σε 10 λεπτά όταν τα χρειαστείτε.
Συστατικά:
1 κιλό φιλέτο ψάρι (πανγκάσιους, πέρκα, μπακαλιάρος, κλπ)
1/3 φλ. σιμιγδάλι
1/3 φλ. λάδι
4 κ.σ. γιαούρτι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα
μουστάρδα
κέτσαπ
1 φλ. βρώμη
νερό στο ζύμωμα
1 κρεμμύδι
αρκετά μυρωδικά (διαλέξτε ρίγανη/μαϊντανό/δυόσμο/βασιλικό)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνουμε τόση βρώμη ώστε το μίγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και στεγνό. Να είναι αφράτο και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να τα βάλουμε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!
Κάψε τις περιττές θερμίδες της ημέρας επιλέγοντας το πρόγραμμα που σου ταιριάζει εδώ!