Μετά το φαγητό του Πάσχα σίγουρα μια αποτοξινωτική σαλάτα θα ηρεμήσει το στομάχι και τη ζυγαριά σας! Με απλά υλικά και σίγουρα νόστιμα, μπορείτε να την απολαύσετε, είτε σαν κυρίως πιάτο, είτε σαν συνοδευτικό!
Υλικά:
650 γρ. κουνουπίδι
650 γρ. κολοκύθι κόκκινο κομμένο σε κύβους
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κούπα κράνμπερι
4 μεγάλα αβγά
¼ κούπας μηλόξυδο
½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
8 κούπες μαρούλι τεμαχισμένο
1/3 κούπας καβουρδισμένα φιστίκια
3 κ.σ. τυρί cottage ή 30γρ γραβιέρα σε λεπτές φετούλες ( για πιο αλμυρή γεύση )
Προετοιμασία :
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα και αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Στρώστε πάνω στη λαδόκολλα το κουνουπίδι και το κολοκύθι, αλατοπιπερώστε, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Ψήστε για περίπου 20΄μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε τα κράνμπερι, τα φιστίκια και ψήστε για άλλα 5΄ακόμα.
- Εντωμεταξύ ξεκινήστε να βράζετε τα αβγά σας. Βράστε 5 με 6 λεπτά, ανάλογα πως τα προτιμάτε. Όταν είναι έτοιμα, ξεφλουδίστε, κόψτε τα στη μέση και αφήστε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξύδι, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο,το λάδι που έχει μείνει και αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε το κομμένο μαρούλι, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια ρίξτε τα ψητά λαχανικά, τα καβουρδισμένα φιστίκια και τέλος αφού όλα αυτά τα υλικά έχουν αναμιχθεί καλά προσθέστε τα αβγά και το τυρί της αρεσκείας σας.
Καλή σας όρεξη!
Ο συνδυασμός διατροφής και γυμναστικής θα σου δώσει γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα έτσι ώστε να αποκτήσεις ένα πιο σφριγηλό σώμα και να διατηρήσεις τα κιλά σου!
Έμαθες για το Νέο μας διαγωνισμό; Χάσε τους περισσότερους πόντους σε 6 εβδομάδες, κέρδισε δώρα αξίας 289€ και ένα Νέο Σώμα για το Καλοκαίρι! Μάθε περισσότερα ΕΔΩ