Μπιφτέκια πλούσια σε Ω3 λιπαρά!
Συστατικά για 2 μπιφτέκια:
350γρ φιλέτο σολωμού χωρίς το δέρμα
1κουτ. σούπας κάρρυ πάστα
1κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανού
1κουτ. γλυκού σόγια σως
1κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Λεμόνι
Λεπτές φέτες καρότου και κολοκυθιού
1κουτ. σούπας λευκό ξύδι
Λίγη καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σολωμό σε μικρά κομμάτια και τον τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιούμε με διακοπτόμενη λειτουργία 30 το πολύ δευτερολέπτων το μείγμα. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Ψήνουμε σε γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι για 15 λεπτά γυρίζοντας μια φορά. Όσο τα μπιφτέκια ψήνονται κόβουμε με τον πατατοκαθαριστή λεπτές φέτες καρότου και κολοκυθιού και τα μαρινάρουμε με το μείγμα ξυδιού ζάχαρης. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή ρύζι.
Καλή όρεξη!
Κάψε τις περιττές θερμίδες της ημέρας επιλέγοντας το πρόγραμμα που σου ταιριάζει εδώ!