Ελαφριά και νόστιμη συνταγή!
Συστατικά:
2 φιλέτα από κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
2 πιπεριές χρωματιστές
1/2 φλ. γλυκό λευκό κρασί
1 φλ. ρώγες σουλτανίνας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ρόγες από το σταφύλι στην μέση, το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε δυο κουταλιές λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά. Αποσύρουμε το περιεχόμενο και το κρατάμε στην άκρη κάπου ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί . Δεν πρέπει να παραβράσει αλλά ούτε και να μείνει άψητο. Προσθέτουμε τα σταφύλια και το βούτυρο – που βοηθάει την σάλτσα να πήξει- κι αφήνουμε 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε πάντα το αλάτι και το πιπέρι καθώς μαγειρεύουμε για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Ξαναρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και την πιπεριά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Κάψε τις περιττές θερμίδες της ημέρας επιλέγοντας το πρόγραμμα που σου ταιριάζει εδώ!