Συστατικά:
Για τους κεφτέδες:
700 γρ. κιμάς χωρίς λίπη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
3 μουσκεμένες φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
Αλάτι, πιπέρι
Για το ταψί:
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισές φέτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
600 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια, σε ένα ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Τότε τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε ανάμεσα στα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό και φουρνίζουμε για περίπου 25 λεπτά . Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τις 2 κουταλιές λάδι. Περιχύνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του γιαουρτιού και ξαναβάζουμε το ταψί στο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει στην επιφάνεια μια ντελικάτη κρούστα.
Καλή όρεξη!
Κάψε τις περιττές θερμίδες της ημέρας επιλέγοντας το πρόγραμμα που σου ταιριάζει εδώ!