Τα απογεύματα συνήθως χαλαρώνουμε και οι περισσότεροι ζητάμε μια γλυκιά απόλαυση για τον ουρανίσκο μας! Σημειώστε όλα τα υλικά και φτιάξτε το υπέροχο κέικ με ασπράδια για μία ατελείωτη απόλαυση με λίγα λιπαρά, πολύ πρωτεΐνη και χωρίς τύψεις!!
ΥΛΙΚΑ
- 8 ασπράδια αβγών
- 150γρ ζάχαρη
- 15γρ κορν φλάουρ
- 20γρ ζάχαρη άχνη
- 115γρ αλεύρι για όλες τις χρήσης
- 2 βανίλιες
- Ξυσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
- 2-3 σταγόνες από χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C .
Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη,το αλεύρι και το κόρν φλάουρ .
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα, ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τέλος το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να στέκεται και να κάνει “κορυφές”.
Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Τέλος ρίξτε το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Αφού έχετε ενσωματώσει όλα τα υλικά, βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι, ρίξτε μέσα το μείγμα σας και ψήστε για 40 λεπτά!
Ελέγξετε με ένα ξύλινο καλαμάκι ότι το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη!!
Καλή σας όρεξη!!!
Ο συνδυασμός διατροφής και γυμναστικής θα σου δώσει γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα έτσι ώστε να αποκτήσεις ένα πιο σφριγηλό σώμα και να διατηρήσεις τα κιλά σου!
Κλείσε το πρώτο σου ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού με ένα γυμναστή μας ΕΔΩ .